Hospitality
6 min

WhatsApp for Business in Travel, Hospitality & Leisure

WhatsApp for Business biedt veel mogelijkheden aan organisaties in de wereld van Travel, Hospitality & Leisure. Dit kanaal reikt verder dan het klassieke “Bedankt voor uw boeking”, en maakt continue conversaties met de klant of reizigers mogelijk.

WhatsApp is het grootste messaging kanaal ter wereld met maandelijks meer dan 1.5 miljard gebruikers. Door de populariteit van het kanaal onder consumenten, besloot Facebook om WhatsApp op schaalbare wijze beschikbaar te stellen voor zakelijk gebruik. WhatsApp for Business brengt voor de reisbranche een aantal nieuwe functies met zich mee, zoals het kunnen versturen van vliegtickets of entreebewijzen, het automatisch versturen van notificaties omtrent reis- en boeking updates en daarnaast is WhatsApp bovenal een laagdrempelige manier om voor, na of tijdens de reis in contact te komen met klanten.

GlobeAir

WhatsApp for Business brengt naast bovenstaande functies ook een aantal specifieke voordelen met zich mee. Zo zag GlobeAir, een Europese private jet charter maatschappij, na de implementatie van WhatsApp for Business een verlaging van de Agent Handling Time (AHT) en een toename van het aantal lead en boekingsconversies.

Snellere reacties en een hogere conversie: GlobeAir maakt succesvol gebruik van WhatsApp for Business:

  • 33% lagere Agent Handeling Time (AHT)
  • 20% hogere First Time Fix (FTF)
  • 27% meer leads
  • 20% meer sales van last-minute vluchten

"Wij gebruiken WhatsApp in iedere fase van de customer life cycle, van pre-flight servicevragen tot post-flight feedback op de vlucht." ~ Johannes Skrivanek, Head of Digital Marketing at GlobeAir

WhatsApp for Business verbetert de klantervaring

Technologische innovatie zorgt ervoor dat klanten steeds minder snel tevreden zijn. De reiziger van vandaag de dag verwacht direct antwoord op zijn of haar vragen. Deze trend vraagt om een nieuwe benadering. WhatsApp for Business biedt bedrijven de mogelijkheid om de traditionele, eenzijdige gesprekken om te zetten in waardevolle conversaties en in te spelen op de wensen en behoeften van de moderne consument. De implementatie van het kanaal helpt daarnaast met het verlagen van kosten en het verhogen van de ROI.

Meer informatie?

WhatsApp for Business helpt bedrijven in de wereld van Travel, Hospitality & Leisure om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Meer informatie over de inzet van WhatsApp for Business in de THL branche? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag een gratis demo aan.